Kako poteka preklapljanje iz bencina na plin?

Vgrajen avtoplinski sistem ima posebno mikro stikalo, ki pomeni povezavo med končnim uporabnikom (voznikom) in avtoplinskim sistemom in je povezano z kontrolno enoto avtoplinskega sistema. Stikalo vgradimo na armaturni plošči. Prikazuje nivo avtoplina (LPG)  v rezervoarju in gorivo, ki ga trenutno porablja motor.

Mikro stikalo omogoča tudi ročno preklapljanje med uporabo LPG in bencina. V izrednih primerih pa omogoča vžig avtomobila na LPG avtoplin.

Kako deluje preklapljanje?

Ko je motor ugasnjen, se pri ponovnem zagonu motor zažene na bencin, kontrolna enota avtoplinskega sistema preveri pogoje za uporabo LPG in, ko se le ti izpolnjeni (temperatura vode v uparjalniku, število vrtljajev,...), avtomatično preklopi na avtoplin LPG. Če je bil motor ugasnjen ob pogonu na bencin, je potrebno ročno prekloipiti na LPG (stikalni gumb - mikrostikalo).

Sistem bo avtomatično preklopil iz LPG pogona na bencin, ko količina LPG-ja v rezervoarju ne more več vzdrževati potrebnega pritiska za pravilno delovanje motorja. Prehod na plin je omogočen šele, ko se napolni rezervoar za avtoplin.


Delovni čas

   pon. - čet.: 8:00 do 17:00

   petek: 8:00 do 15:00

Zaposlitev

Redno zaposlimo avtomehanika ali avtoelektrikarja z delovnimi izkušnjami. 

Prijave in informacije:

tel.: 041 634 558 ali info@trz.si

AKCIJA - parkirni senzorji

parkirni senzorjiAkcijske cene kakovostnih parkirnih senzorjev z vgradnjo. Nudimo 3-letno jamstvo.

Avtoservis - AA boniteta odlicnosti